Országjárás a pedagógusokért – Miskolcon is csatlakozhatunk

Megosztás

Tanárhiány, sztrájktörvény, gazdasági recesszió, felelőtlen kormányzás – a főbb problémákról és ezek összefonódásáról szeretnének beszélgetni a nagyobb városokban az Egységes Diákfront.

Mi fáj? Gyere mesélj! Augusztusban ezzel a szlogennel indít országjáró beszélgetéssorozatot az Egységes Diákfront, a Civil Bázis és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.Az Országos Közös Akarat nevű összefogással egyelőre az oktatás problémáira igyekeznek felhívni a figyelmet, ezt azonban később kiterjesztik a rendszerszintű problémákra, ezért nagyon fontos, hogy minél több szervezet csatlakozzon hozzájuk.

Az akció Pécsen indul, majd Szombathelyen, Győrben, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Veszprémben és Budaörsön folytatódik. A kezdeményezés nem titkolt célja, hogy létrehozzon egy aktivistahálózatot, akiknek a segítségével a jövőben nyomást gyakorolhatnak a döntéshozókra.

A miskolci rendezvény augusztus 26-án, szombaton lesz 16:00 órától az Avasi Közösségi Kávézóban.

A három szervezet közös sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy idén ősszel „kevesebb beszédre és több hídfoglalásra érdemes számítani”. 

Mi fáj? Gyere mesélj! – EDF Fórum Miskolc

Event in Miskolc, Hungary by Egységes Diákfront – Budapest on Saturday, August 26 2023

Fotó: Egységes Diákfront Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek